Aanbod

/boom-abies.jpg

Picea Abies

De picea abies, ofwel fijnspar, is een boom uit de dennenfamilie pinaceae. De boom is geschikt als kerstboom en tuinplant. Vroeger werd alleen deze spar als kerstboom gebruikt. Dit is de traditionele kerstboom. Later zijn er andere soorten bij gekomen. De naalden zijn aan alle zijden donkergroen. Deze boom wordt vooral met kluit geteeld. Bijzonder is dat de fijnspar ook gebruikt wordt om hout te winnen dat vuren heet. Oorspronkelijk komt de fijnspar uit Noord- en Centraal Europa. Een volwassen fijnspar kan wel 50 meter hoog worden.

/boom-omorika.jpg

Picea Omorika

De picea omorika, ook Servische Spar genoemd en in de volksmond blauwspar, is een boom uit de dennenfamilie pinaceae. Deze spar is geschikt als kerstboom en tuinplant, maar heeft zijn bekendheid verworven als kerstboom. Kenmerkend is dat de boom diep wortelt en daardoor stormvast is als tuinplant. De kleur is donker blauwgroen. Door de juiste snoeitechniek heeft de boom een volle structuur. De Servische spar komt van nature voor in het grensgebied van Servië en Bosnië en heeft een voorkeur voor een vochtig en koel klimaat.

/boom-glauca.jpg

Picea Pungens Glauca

De picea pungens glauca, ook wel blauwspar genoemd, behoort tot de dennenfamilie pinaceae. De boom is geschikt als kerstboom en tuinplant. Kenmerkend voor de boom zijn de scherp gepunte naalden, vandaar de naam pungens. De kleur van de naalden is groen met een blauwgrijze glans. Van oorsprong komt de picea pungens glauca uit het westen van Noord-Amerika.

/boom-fraseri.jpg

Abies fraseri

De abies fraseri is een spar die behoort tot de Zilversparfamilie, ook wel abies genoemd. De fraseri is geschikt als kerstboom en tuinplant. Wat deze boom bijzonder maakt zijn de bruine kegels die de fraseri krijgt als deze tussen 1 en 2 meter groot is. Verder staat deze boom bekend om zijn naaldvastheid. Net zoals de Nordmann spar. Kenmerkend voor de fraseri is zijn conische vorm en zachte naalden. Door de juiste snoeitechniek kan deze boom nog mooier worden dan deze van nature al is. Van oorsprong komt de fraseri uit de Noord-Amerika; in de Appalachen, Virginia, North Carolina en Tennessee. De boom groeit het best op een vochtige, goed ontwaterde en zure zandgrond.

/boom-nordmann.jpg

Abies nordmanniana

De abies nordmanniana, ook wel nordmann genoemd behoort tot de Zilverspar. De nordmann werd oorspronkelijk alleen als tuinplant gebruikt, maar is enorm populair geworden als kerstboom. De reden daarvan is de naaldvastheid van de boom. Kenmerkend voor de nordmann is dat de naalden zacht zijn en dikker dan die van de blauwspar. Denemarken is een belangrijke producent van de Nordmannspar. Deze boom is ook in Nederland goed te kweken. Een verschil met de Deense variant is dat wij de boom met kluit leveren, waardoor de levensduur van de kerstboom wordt verlengd. Van oorsprong komt de Nordmannspar uit de omgeving van de Zwarte Zee.